Bezwaar en beroep

Bezwaar en beroep 120x120

Als u het niet eens bent met een beslissing van het Diergeneeskunderegister, kunt u een bezwaarschrift indienen. Wanneer u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaarschrift, kunt u een beroep doen op de rechter voor rechterlijke toetsing. Voor vragen over een officiële beslissing kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum. Vermeld altijd het referentienummer op uw brief.

Laatst bijgewerkt op 2 april 2024.

Bezwaar maken

Stuur uw bezwaarschrift binnen 6 weken na de datum die staat vermeld bovenaan de brief met de beschikking. Vermeld in uw bezwaarschrift uw naam en adres, en de datum en het referentienummer van de brief (in de marge rechtsboven). Vertel waarom u het niet eens bent met de beslissing. Vergeet niet uw bezwaarschrift te ondertekenen en te dateren.

Stuur uw bezwaar per post naar:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Afdeling Wetgeving en Juridische Zaken
PO Box 40219
8004 DE Zwolle
The Netherlands

Wat gebeurt er met uw bezwaar?

De Directie Wetgeving en Juridische Zaken (JZ) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) neemt uw bezwaar in behandeling. De beroepscommissie bekijkt beide motiveringen en geeft vervolgens haar advies. Tijdens een eventuele hoorzitting krijgt u de gelegenheid uw standpunt naar voren te brengen. De ambtenaar die het oorspronkelijke besluit heeft opgesteld, licht ook de motivering van het besluit toe.

De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de directeur van de afdeling Wetgeving en Juridische Zaken. U ontvangt het definitieve besluit en (indien van toepassing) een kopie van het advies van de commissie per post.

Ook als u in beroep gaat, wordt uw naam op de in de beschikking genoemde datum uit het Diergeneeskunderegister geschrapt. Als uw beroep wordt toegewezen, wordt de verwijdering ongedaan gemaakt.

Wat als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaarschrift?

Dan kunt u bij de rechter een rechterlijke toetsing aanvragen. Dit heet een herzieningsverzoek. Onderaan de brief bij de beslissing op uw bezwaar, staat hoe u dat kunt doen. Bent u het ook niet eens met de uitspraak van de rechtbank, dan kunt u in beroep gaan bij de Raad van State.

Heeft u gevonden wat u zocht?