Registratie met buitenlands diploma - Procedure A

Op deze pagina vindt u informatie over het aanvragen van een registratie als dierenarts in het Diergeneeskunderegister met een door Europa of Zwitserland erkend diploma. U heeft voor uw registratie meerdere documenten nodig. Zorg ervoor dat u alle documenten compleet heeft voordat u met uw aanvraag begint. Dit bespaart u tijd.

Let op: Bent u dierenarts en is uw diploma behaald buiten de EER of Zwitserland ? Of heeft u een diploma voor een ander beroep (dan dierenarts) binnen de diergeneeskunde? Dan is deze procedure niet voor u. Voor de juiste procedure gaat u naar 'Registratie met buitenlands diploma - Procedure B'.

Kosten

De aanvraag tot inschrijving in het Diergeneeskunderegister is gratis, afgezien van de verzendkosten voor het opsturen van het aanvraagformulier en de benodigde documenten.

Procedure A

U kunt elke stap uitklappen voor informatie over deze stap.

Staat uw Europese diploma niet op de lijst?

Heeft u uw diploma als dierenarts (dierenarts) behaald binnen de EER of Zwitserland maar staat uw diploma niet op de lijst van erkende EER-diploma's, dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Stuur een aanvullende verklaring van de bevoegde autoriteit van diplomering mee met uw aanvraag. In deze verklaring moet worden verklaard dat uw diploma voldoet aan de Europese minimumeisen. Dit is een Certificate of Conformity.

Of

  • Stuur een aanvullende verklaring van de bevoegde autoriteit met uw aanvraag mee waarin wordt verklaard dat uw diploma niet voldoet aan de Europese minimumeisen, maar dat u in de afgelopen vijf jaar tenminste drie jaar aaneengesloten als dierenarts heeft gewerkt. Voor een aantal landen geldt dat u in de afgelopen zeven jaar tenminste vijf jaar aaneengesloten als dierenarts heeft gewerkt. In deze verklaring moet staan dat u het betreffende beroep minimaal 3 van de laatste 5 jaar of 5 van de laatste 7 jaar voorafgaand aan de verklaring op wettige wijze heeft uitgeoefend. De verklaring is twee jaar geldig vanaf de datum van afgifte.

Vragen?

Bel onze informatielijn: +31 (0)70 340 5700, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar: info@diergeneeskunderegister.nl.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2 juli 2024

Heeft u gevonden wat u zocht?